Hozzávalók:Piskóta:
- 7 egész tojás,
- 7 evõkanál porcukor,
- 7 púpozott evõkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 cs csokoládé puding
- 4 dl tej
- 5 ek cukor
- 20 dkg Rama
- 25 dkg porcukor
- 200 ml hulala
- 1 cs habfix
- 15 dkg Rama
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés: Először is elkészitjük a piskótát:A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban habosra keverjük.A lisztet egy másik tálban összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.. A tojássárgájára rá szórjuk a liszt felét, majd a tojásfehérjét és a tetejére rá hintjük a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk,, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.A masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.Hagyjuk kihülni.Közben elkészitjük a krémet.
- Pudingot a cukorral és a 4 dl tejjel megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A margarinból és a porcukorból robotgéppel egy vajkrémet keverünk, majd betesszük a hűtőbe.Felverjük a tejszínt a habfixszel.
Amikor a puding teljesen kihűlt, akkor jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajkrémet és a felvert habot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése