- fél kg krumpli
- 2 dl tejszin
- 1 dl tej
- szerecsendió
- cayenne bors
- só
- bors
- sajt
A krumplit meghámozzuk, kicsit vastagabb karikákra vágjuk.Most tesszük rá a fűszereket, mert egy tálba még jól össze tudjuk keverni velük. Nem árt kicsit több sót tenni rá, mert a tejszin és a tej felszivja a sót. Majd egy nagyobb tűzálló tálba egymás mellé helyezzük őket, és ezt ismételjük egymásra is, ameddig el nem fogy. A tejet (én 2 dl-t tettem) és a tejszint felmelegitjük, majd beleteszünk egy kevés margarint is.
Ha a margarin elolvadt benne, ráöntjük a burgonyára, és végül sajtot reszelünk a tetejére. Előmelegitett sütőbe tesszük, és kb. másfél óráig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése