2012. február 7., kedd

Kakaós csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • csipet só
Töltelékhez:
  • kakaópor
  • cukor 
A  tojások sárgáját mixerrel elkeverjük a cukorral, a vajjal (amit előtte mikróban kicsit megolvasztunk-kb.1 perc), sóval.Majd ehhez jön a liszt és a tej, amit felváltva adunk hozzá, hogy ne legyen csomós.
Felverjük a tojásfehérjét és azt is hozzá adjuk.Ezután megsütjük a palacsintákat, de mindegyiknek csak az egyik oldalát.Hőálló tálra csúsztatjuk őket. és megszórjuk a cukros kakaóval, majd jön a következő és így tovább.Mindegyiknél ugyanez a folyamat, kivéve az utolsónál, annak mindkét oldalát meg kell sütni.Erre nem szabad kakaót tenni, mert az íze úgy nem az igazi! Mikor ezzel elkészültünk tegyük sütőbe, 10-15 percre, hogy a cukor megolvadjon.
Melegen tálaljuk és tortaszerűen szeleteljük!


Eredeti recept:innen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése