2012. március 8., csütörtök

Betyárkrumpli

 Mit készitsen az ember lánya amihez nem kell rengeteg idő és számtalan alapanyag?A kérdés adott minden háziasszonynál, a választ pedig minden nap ki ki a saját konyhájában kell megtalálja.Szerencse, hogy van az internet!Nagyanyáink irigyelhetnek minket érte.Igy találtam ezt a receptet is:ITT
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya közepes méretű
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 1 szál parasztkolbász
  • chilis olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • ízlés szerint sajt vagy tejföl
Elkészítés:
A megtisztított krumplit és hagymát 8 cikkre vágjuk, ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.Hozzáadjuk a fűszereket és az olajat, majd jól összekeverjük.
Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.Míg sül egy serpenyőben előpirítjuk a felkarikázott kolbászt.Amikor a krumpli már puha hozzáadjuk a lecsöpögtetett kolbászt , összekeverjük, sajtot reszelünk rá, és még olyan 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy együtt süljenek és a sajt szépen rápiruljon.Ha nincs otthon sajt vagy nem szeretik akkor tejföllel is lehet helyetesíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése