2012. március 9., péntek

Osztrák kukorica saláta

Könnyen és gyorsan szerettünk volna valamit késziteni a rántott hús mellé.Ehhez minden volt itthon,így emellett döntöttünk.
Hozzávalók:
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 ek 10%-os ecet
  • 5-6 ek víz
  • késhegynyi őrölt fehér bors
  • 1 kk só
Elkészítés:A lilahagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük a só felét rászórjuk Hagyjuk állni egy kis ideig.Közben a kukoricát szűrőbe borítjuk, hagyjuk lecsepegni, majd pár perc elteltével a hagymához öntjük.A maradék sót, és a borsot rászórjuk, az egészet alaposan összekeverjük. Végül hozzáadjuk az ecetet és a vizet, újra megkeverjük, majd lefedve minimum 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Eredeti recept:innen 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése