2012. március 11., vasárnap

Pink csokistorta

Az első torta, ami fondanttal készült a konyhánkban.Anyukánk a nagy torta szakértő, és neki is van meg hozzá a kellő kézügyesség, de a recept biztos jól jön még nekünk is később, ezért került fel.
Hozzávalók:Piskóta:
  • 7 egész tojás, 
  • 7 evõkanál porcukor, 
  • 7 púpozott evõkanál liszt 
  • 1 csomag sütőpor
Krém:
  • 1 cs csokoládé puding
  • 4 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 20 dkg Rama
  • 25 dkg porcukor
  • 200 ml hulala
  • 1 cs habfix
Krém a fondant alá:
  • 15 dkg Rama
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor 
-fondant

Elkészítés: Először is elkészitjük a piskótát:A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban habosra keverjük.A lisztet egy másik tálban összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.. A tojássárgájára  rá szórjuk a liszt felét, majd a tojásfehérjét és a tetejére rá hintjük a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan  összedolgozzuk,, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.A masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.Hagyjuk kihülni.Közben elkészitjük a krémet.
  • Pudingot a cukorral és a 4 dl tejjel megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
    A margarinból és a porcukorból robotgéppel egy vajkrémet keverünk, majd betesszük a hűtőbe.Felverjük a tejszínt a habfixszel.
    Amikor a puding teljesen kihűlt, akkor jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajkrémet és a felvert habot.
A kihult piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel.A tetejére vajkrémet teszünk, hogy tapadjon rá a fondant.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése