2012. március 5., hétfő

Szilvás gombóc

Nagymamám receptje.Ő sokszor készitette nekem ezt gyerekkoromban, mert nagy kedvencem volt.Valahogy az övé sokkal finomabb és szebb volt.Hiába a gyakorlat.
Hozzávalók:
    • 80 dkg krumpli
    • kb. 30 dkg liszt
    • 1 ek búzadara 
    • 2 ek étolaj
    • 2 tojás
    • zsemlemorzsa
    • lekvár
    Elkészítés: A krumplit meghámozzuk és megfőzzük.Krumplinyomón áttörjük, és az étolajjal elkeverjük.Megsózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet és a tojást. Ha túl gyenge lesz a tésztája akkor még annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen.
    Összegyúrjuk és kb.fél cm vastagságúra nyújtjuk ki,és négyzetekre vágjuk.Közepére kemény lekvárt teszünk,a sarkainál összefogjuk és gombócokká formáljuk.Forrásban lévő sós vízben főzzük meg. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, még egyet forralunk rajta, és étolajban pirított zsemlemorzsára vagy buzadarára szedjük.
     

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése