2012. március 28., szerda

Svájci burgonya

15 perc és kész!Manapság mindenki állandóan rohan így a konyhában sincs annyi idő tenni-venni, mint nagyanyáinknak régen.Ez az étel viszont éppen ilyen helyzetekben jó.A leghosszabb munkarész, amíg meghámozzuk a krumplit, de utána tényleg nagyon gyorsan elkészül,és laktatós, ha már nem is néz ki olyan jól.
Hozzávalók:(2 személyre)
  • 0,5 kg burgonya 
  • 15 dkg párizsi
  • 15 dkg sajt
  • fél pohár tejföl
  • 1 tojás
  • bors
Elkészítés:Első lépés, ahogy fentebb is említette a burgonya megtisztitása, és megsütése.Amíg sül a párizsit apró kockákra vágjuk, beletesszük a tejfölbe, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk.A sajtot lereszeljük és két részre osztjuk.Az egyik fele ebbe a tejfölös masszába kerül.Amikor megsült a burgonya ráhalmozzuk a párizsis masszát, és ennek a tetejére tesszük a lereszelt sajt másik felét.Kb. 5 percre sütőbe tesszük, amíg aranybarna lesz rajta a sajt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése