2012. február 22., szerda

Csőben sült burgonya

Hozzávalók : 
  • fél kg krumpli
  • 2 dl tejszin
  • 1 dl tej
  • szerecsendió
  • cayenne bors
  • bors
  • sajt
Elkészités :

 A krumplit meghámozzuk, kicsit vastagabb karikákra vágjuk.Most tesszük rá a fűszereket, mert egy tálba még jól össze tudjuk keverni velük. Nem árt kicsit több sót tenni rá, mert a tejszin és a tej felszivja a sót. Majd egy nagyobb tűzálló tálba egymás mellé helyezzük őket, és ezt ismételjük egymásra is, ameddig el nem fogy. A tejet (én 2 dl-t tettem) és a tejszint felmelegitjük, majd beleteszünk egy kevés margarint is.


Ha a margarin elolvadt benne, ráöntjük a burgonyára, és végül sajtot reszelünk a tetejére. Előmelegitett sütőbe tesszük, és kb. másfél óráig sütjük.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése