2012. február 20., hétfő

Tüzes csirkecombok

Nagyon szeretjük a fűszeres,csípős ételeket,ez is egy ilyen.Finom krumpli, rizs vagy salát mellé.
A kép sajnos nem lett a legjobb, mert csak a maradékot sikerült lekapni.
Hozzávalók:
  • 8  csirkecomb
  • frissen őrölt bors 
Mázhoz:
  • 5 dkg olvasztott vaj/ margarin
  • 2 ek sós paprikakrém(vagy Piros Arany)
  • 1 kk chili paprika
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk mustár
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 1 ek olaj 
Elkészítés:A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, picit besózzuk, borsozzuk, és az olajjal kikent tepsibe rakjuk őket a bőrösebb oldalukkal lefelé.A máz hozzávalóit összekeverjük, és a combok felső felére kenjük.A tepsit letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe toljuk, 25 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, megforditjuk a húsokat, és ezt a felét is bekenjük a máz másik felével.Visszatolva újabb 25 percig sütjük, most már alufólia nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése