2012. február 23., csütörtök

Fokhagymás-csirkés spagetti

Azt hihetnénk, hogy a spagetti unalmas egysíkú étel, hiszen általában csak pörkölt mellé készitjük, illetve milánói és bolognai mártással.De ezzel is éppen annyira lehet variálni, mint bármilyen más tésztával.Ez most egy fokhagymás, csirkehúsos változat.
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell filé
8 gerezd fokhagyma
6 ek szójaszósz
6-8 ek olívaolaj

őrölt bors
30 dkg spage

Elkészítés:
A fokhagymát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük.
Az olívaolajon pár percig pirítjuk.
A húst vékony csíkokra vagy kisebb kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Addig pirítjuk az olajon, míg az egész teljesen ki nem fehéredik.
Hozzáadjuk a szójaszószt, megsózzuk, borsozzuk és egy kevés vizet öntünk alá. Lefedve puhára főzzük.
A spagettit sós vízben megfőzzük. Ha a hús megpuhult, a tésztát hozzáöntjük és egy pár percig kevergetve együtt főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése