2012. február 14., kedd

Fokhagymamajonéz

 

A fokhagymáról mindenkinek az erőteljes illata jut eszébe először ( vagy a tini lányoknak a vámpírok, mert most ez a divat:P), nekem viszont az, hogy egészséges és szeretem.Ami sajnos ritka párosítás.
Sok féle mártást, szószt szoktunk készíteni általában húsok mellé.Ez is egy ilyen.

Hozzávalók:
2 szelet fehér kenyér
2 dl tej
2 gerezd fokhagyma
2 tojás sárgája
2 dl olaj
1 evőkanál citromlé

frissen őrölt bors
Elkészítés:Tejbe kell áztatni a kenyeret, amikor beitta, hozzáadom a két tojás sárgáját, jól összedolgozom, hozzá adom az olajat, a citromlevet, elkeverem, míg a kenyér teljesen szétesik.Ezutén beleteszem az áttört fokhagymát, sót, borsot darálok rá.Picit darabos, de így is fogyasztható, aki viszont teljesen simán szeretné az használjon botmixert.Mi is így szoktuk.

Eredeti recept:innen.Francia eredetű, ez nálunk nem fohkagymás mártás, hanem ahogy a címben is írtam fokhagymamártás, nem összekeverendő, mert két teljesen különböző étel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése